Luonnon jalokiviä

Luonnonjalokivet värähtelevät omanlaistansa energiaa ja tähän perustuu niiden voima. Tässä listaan koruissa käyttämiäni luonnonjalokiviä ja niiden energioita.
  
Akaatti
Voima:
  Akaatti on suojelevainen kivi ja läheisessä suhteessa Luontoäidin kanssa, jonka ansiosta sitä ei tarvitse puhdistaa tai siunata kuten muita kiviä, joten sillä voi siunata esineitä. Akaatti tuo rauhaa ja tyyneyttä. Se on loistava meditointikivi. Akaatti antaa elinvoimaa väsyneille ja sairaille ihmisille. Se vahvistaa itsetuntoa ja antaa rohkeutta. Joissain akaateissa saattaa olla fossiileja sisällä, se tuo kiveä ja sen käyttäjää entistä lähemmäksi luontoa ja voimistaa kiveä. Akaatti lataa myös muita kiviä voimistaen niiden vaikutuksia.
  
Amatsoniitti
Voima: 
Amatsoniitti vahvistaa luovuutta, auraa ja astraalikehoja. Se piristää mieltä ja edistää asioiden hyväksymistä. Se lievittää stressiä ja helpottaa huolestunutta mieltä. Amatsoniitti on positiivinen kivi masentuneelle ja asioita mielessään hautovalle, koska se auttaa päästämään mielipahat ulos.
Chakra: Sydänchakra, kurkkuchakra
 
 
Ametisti
Voima:
 Ametisti on suojeleva ja rauhoittava kivi. Se poistaa kipuja ja rauhoittaa kehoa. Ametisti vahvistaa henkisyyttä, auttaa ottamaan yhteyttä henkimaailmaan ja puhdistaa tilan seremonioita ja meditaatiota varten. Ametisti on erinomainen meditaatiokivi, se auttaa keskittämään ja laajentamaan meditaatiota. Se edistää luovaa ajattelua. Ametisti on luopumisen kivi. Se auttaa ymmärtämään fyysisen kuolemanrajan olemattomuutta henkimaailmaan siirtyville vanhuksille tai vaikeasti sairaille ja heidän omaisilleen. Ametisti helpottaa irtautumaan alkoholismista ja sen kaltaisista riippuvuuksista. Se helpottaa nukahtamisessa ja suojelee painajaisilta. Se auttaa myös suruun ja koti-ikävään. Ametisti voimistaa muiden kivien energioita ja auttaa vähentämään sähkömagneettisen säteilyn vaikutuksia.
Chakra: Kolmas silmä, kruunuchakra
 
 
Aventuriini, punaruskea
Voima: Punaruskea Aventuriini on suojeleva, tunteet rauhoittava kivi joka auttaa rentoutumaan. Se auttaa asioiden eteenpäin viemisessä ja uusien mahdollisuuksien näkemisessä. Aventuriini on hyvä kivi tasapainottamaan jin ja jang energioita.
Chakra: Juurichakra, sakraalichakra

Aventuriini, vihreä
Voima:
 Vihreän Aventuriinin värähtelyt tuovat tasapainoa koko kehon hoitoon. Se hoitaa erityisesti murheellista sydäntä ja herkkää vatsaa. Se lievittää sisäistä rauhattomuutta ja ahdistusta. Aventuriini on sydänkeskuksen avaaja. Se auttaa surumielisyyteen, stressiin ja väsymykseen. Aventuriini vahvistaa motivaatiota ja luovuutta. Aventuriini auttaa saamaan yhteyden henkioppaisiin ja suojelee ihmisiltä jotka vievät muilta kaiken energian.
Chakra: Sydänchakra
 
 
Bronsiitti
Voima: Bronsiitti on vahvasti maadoittava kivi ja sillä on suojaava vaikutus. Bronsiitti on keskitetyn toiminnan ja kohteliaisuuden kivi. Se auttaa mieltä ja sielua avautumaan. Lievittää stressiä ja auttaa käsittelemään tunneperäisiä raskaaltakin tuntuvia asioita. Se kannustaa olemaan oma itsensä tässä ja nyt.
Chakra: Juurichakra, solar plexus
 
 
Dumortieriitti
Voima:
 Dumortieriitti auttaa ihmistä puhumaan suunsa puhtaaksi ja ymmärtämään ongelmien takana piilevät syyt. Se antaa hiljaista varmuutta ja kärsivällisyyttä, vähentäen näin jännittyneisyyttä ja itsepäisyyttä. Dumortieriitti auttaa poistamaan tukoksia chakroista ja energiakentästä, tukien siten myös kommunikointia korkeampien ulottuvuuksien kanssa. Avaa myös kanavan kommunikointiin enkelien ja henkioppaiden kanssa. Dumortieriitti vahvistaa psyykkisiä kykyjä. Se avaa ja aktivoi kolmatta silmää, ja sitten yhdistää sen kruunuchakraan. Tämän tapahtuessa ihminen voi alkaa saada tietoa ja ohjausta omaksi korkeimmaksi parhaakseen. Hyvä kivi parantajille.
Chakra: Kurkkuchakra, kolmas silmä, kruunuchakra
 
 
Fluoriitti
Voima:
 Fluoriitti puhdistaa mieltä ja auraa epäpuhtauksista ja suojaa kielteisiltä värähtelyiltä. tyynnyttää mieltä. Sen avulla on helpompaa keskittyä.
Fluoriitti herättää tukahdetut tunteet ja taistelee ahdasmielisyyttä vastaan. Se vaikuttaa myönteisesti ajatteluprosessiin ja kehittää kykyä ymmärtää uusia ulottuvuuksia. Fluoriitti auttaa poistaan energiatukoksia kun se laitetaan suoraan tukoksen kohdalle.
Chakra: Sateenkaari fluoriitti, kolmas silmä. Keltainen fluoriitti, solar plexus.
 
 
Granaatti
Voima: Granaatti antaa rohkeutta toteuttaa muutoksia. Se vahvistaa hengellisyyttä ja kohottaa tietoisuuden tasoa. Granaatti tasapainottaa tunteita ja auttaa toipumaan tunneperäisistä traumoista ja masennuksesta. Se on hyvä kivi magian harjoittajalle. Granaatti vahvistaa myös auraa. Ystävät antavat usein erotessaan toisilleen granaatin muistoksi, vahvistamaan kehoa ja luomaan telepaattista yhteyttä. Granaatin avulla voi myös löytää itselleen sydänystävän. Lapista saadaan kullanhuuhdonnan sivutuotteena almandiinigranaatteja.
Chakra: Sydänchakra
 
 
Helmi
Voima: Helmen sanotaan olevan hyvä voimakivi. Se symboloi puhtautta, viisautta ja inspiraatiota. Sisältää Neptunuksen, Kuun ja Venuksen energiaa. Tehokas kivi, auttaa saavuttamaan yhteyden omiin tunteisiin, ja vahvistaa keskittymiskykyä. Sanonta, että helmet tuovat kyyneleitä, on osittain oikeakin. Helmet herkistävät kantajansa surun- ja ilonkyyneliin. Helmiä olisi hyvä käyttää kausiluontoisesti, välillä levossa ja välillä liikkeessä, etteivät niiden energiat väsy. Helmet sisältävät kuitenkin paljon hoitavaa voimaa ja sopivat erityisesti sydänchakran alueelle, esimerkiksi kaulakoruihin.
Chakra: Sakraalichakra, sydänchakra
 
 
Helmiäinen
Voima:
 Helmiäinen tuo iloa ja riemua käyttäjälleen. Sen uskotaan auttavan uralla etenemistä. Helmiäinen vetää puoleensa vaurautta. Fyysisellä tasolla helmiäinen yhdistetään ruuansulatuksen vaivojen hoitoon.
Chakra: Kruunuchakra
 
 
Hematiitti
Voima: Hematiitti on erittäin maadoittava kivi. Se torjuu kielteisyyttä ja opettaa läsnäoloa. Hematiitti antaa voimaa, rohkeutta ja kestävyyttä. Se on vahva auttaja silloin kun elämä tuntuu taistelulta, ja joutuu olemaan puollustusasemissa tai antamaan kaikkensa. Se toimii herättämällä kehon omat tarpeet haluamaan sitä, mitä se todella tarvitsee. Hematiitti tukee henkisiä prosesseja ja kirkastaa ajatuksia. Meditaatiossa se toimii maadoittajana, jonka avulla voit hyödyntää henkisiä kokemuksiasi jokapäiväisessä elämässä. Hematiitti auttaa unettomuuteen ja stressiin. Se vahvistaa jalkoja - etenkin pohkeita ja antaa fyysistä voimaa.
Chakra: Juurichakra
 
 
Hopea
Voima:
 Hopean hohto kuuluu Kuulle, herkkyydelle ja intuitiolle. Hopea on energian opastaja, ja siksi se sopii hyvin käytettäväksi erilaisten luonnonjalokivien kanssa. Hopea omaa feminiinisen energian. Se poistaa stressiä ja ahdistuneisuutta. Hopea vahvistaa ääntä ja puhetta. Se herkistää kirjoittamaan ja lausumaan runoja. Hopea tukee kanssaelämistä ja myötätuntoa kaikkea kohtaan.
Chakra: Sopii kaikkiin chakroihin.
 
 
Howliitti
Voima: Howliitti auttaa tunteiden ilmaisussa ja rauhallisessa kommunikoinnissa. Se vaikuttaa tunnetasolla vuorovaikutussuhteisiin muiden kanssa. Howliitti kannustaa toimintaan ja päämäärien tavoitteluun. Se virkistää muistia ja helpottaa opiskelua, joten se onkin erinomainen kivi opiskelijalle. Howliitti auttaa myös unettomuudesta ja stressistä kärsiviä.
 
 
Jaspis
Voima: Jaspis antaa fyysistä voimaa ja tuo turvallisuuden tunnetta. Sillä on myös suojaava vaikutus. Jaspis auttaa elämään tässä ja nyt. Jaspista kannattaa kantaa yllä melko pitkiäkin aikoja, jotta sen voimat ehtivät vaikuttaa - jaspis on hitaasti työskentelevä kivi.
Chakra: Riippuu jaspiksen väristä

Jaspis: Fancy jaspis
Voima: Voimistaa hyvinvoinnin tunnetta ja tuo hienovaraisesti keveyttä ja iloa elämään. Poistaa pelkoja, turhautumista ja syyllisyyttä vahvistamalla sisäistä voimaa ja luottamusta. Erityisen hyvä kivi ympäristön eheyttämiseen. Maadoittava kivi joka auttaa pitämään itsekuria. Tuo pysyvyyttä.
Chakra:
 Riippuu Fancy jaspiksen väristä.

Jaspis: Kambaba jaspis
Voima: Tyynnyttää mieltä ja lisää rauhan tunnetta sekä vähentää pelkoja ja voimistaa itsetuntoa. Kambaba jaspis voimistaa sisäistä viisautta ja ohjaa näkemään auroja. Fyysisesti puhdistaa kehoa myrkyistä ja tehostaa vitamiinien ja mineraalien imeytymistä. Vahvistaa immuunipuolustusta.
Chakra:
 Sydänchakra

Jaspis, keltainen
Voima: Keltainen jaspis on suojeleva kivi ja se antaa turvaa erityisesti matkailijoille. Se tukee tutkimisen ja opiskelemisen kaltaisia älyllisiä hankkeita. Keltainen jaspis auttaa vatsaongelmiin ja ummetukseen.
Chakra: Solar plexus

Jaspis, musta
Voima:
 Musta jaspis on suojaava ja vahvasti maadoittava kivi. Se tuo tasapainoa ja vahvistaa rehellisyyttä. Se se tuo helpotusta jalkaongelmiin ja vatsavaivoihin.
Chakra: Juurichakra

Jaspis, punainen
Voima:
  Punainen jaspis tukee ajatusta jälleensyntymisestä ja kaikenlaisia päättymisiä seuraavista uusista aluista. Se auttaa pitämään jalat maassa, ja luo uusia mahdollisuuksia ja tilaisuuksia aloittaa puhtaalta pöydältä. Punainen jaspis auttaa muistamaan unia ja astraalimatkoja. Se vahvistaa verta ja seisauttaa verenvuodot, ja torjuu sairauksia. Punainen jaspis auttaa raskausajan pahoinvointiin. Sitä on käytetty synnytyskivenä ja lievittämään epileptisiä kohtauksia.
Chakra: Juurichakra

Jaspis, ruskea
Voima:
 Ruskea jaspis vahvistaa yhtettä luontoon ja ekosysteemiin. Se lisää myös keskittymiskykyä.
Chakra: Solar plexus

Jaspis, sininen
Voima:
 Sininen jaspis on erinomainen astraalimatkailu kivi ja se yhdistää henkimaailmaan.
Chakra: Kurkkuchakra

Jaspis, vihreä
Voima:
  Vihreä jaspis tuo tasapainoa ja vahvistaa hajuaistia. Se rauhoittaa sydäntä ja on avuksi maksa- ja sappivaivoissa.
Chakra: Sydänchakra
 
 
Karneoli
Voima:
 Karneoli antaa rohkeutta ja kykyä osoittaa myötätuntoa. Se vahvistaa henkilökohtaista voimaa ja itsetuntoa. Karneoli auttaa karkoittamaan kielteiset tunteet, kuten vihan, pelon, kateuden, raivon, surun ja mustasukkaisuuden. Ja auttaa siten virittämään sinut keskittyneeseen ja tasapainoiseen tilaan, jolloin sinun on helpompi päästä henkisesti korkealle ja inspiroituneelle tasolle. Se tuo itsevarmuutta ja ulospäin suuntautuneisuutta. Karneoli auttaa hahmottamaan sairauksien ja tunteiden välisen yhteyden.
Chakra: Sakraalichakra
 
 
Kuukivi
Voima: Kuukivi on Kuun ja yön kivi. Se on herkimpien tunteitten kivi, joka opettaa empatiaa. Se vahvistaa henkisiä kykyjä kuten selvänäköisyyttä. Kuukivi liitetään hedelmällisyyteen ja siitä on apua kuukautiskipuihin. Kuukivi poistaa tukkeumat koko energiajärjestelmästä, jolloin energia pääsee virtaamaan terveellä tavalla. Se suojelee pitkillä matkoilla ja saa kantajansa intuitiiviseksi ja valppaaksi. Kuukivellä on kyky paljastaa kantajaansa kohdistuvat pahat aikeet. Kasvavan kuun aikaan se hoitaa fyysistä kehoa, helpottaa keuhkojen alueen vaivoja, antaa rohkeuden aloittaa uusi ihmissuhde, rohkaisee rakastavaisia rakkaudenilmaisuihin, saa aikaan vauvakuumetta ja äidillisyyttä. Vähenevän kuun aikana kuukivi hoitaa psyykkisiä vaivoja, rauhoittaa hermostoa, sekä tekee telepaattiseksi ja selvänäköiseksi. Uudenkuun syntyessä kuukiven voi laittaa otsalle tai keskelle leukaa, niin se muistuttaa tärkeistä asioista ja antaa unohduksen niille asioille, jotka ovat vähemmän tärkeitä. Täydenkuun aikaan kuukivi voi olla avuksi verenpaineeseen ja nestetasapaino-ongelmiin. Se voi myös saada runosuonen puhkeamaan juuri tänä yönä vieden yön unet, tehden tilaa romantiikalle ja haaveilulle.
Chakra: Sakraalichakra
 
 
Laavakivi
Voima: 
Laavakiven uskotaan opettavan tyyneyttä muutoksien keskellä, perimmäisten asioiden pysyvyyttä ja omien kätkettyjen syvyyksien tutkimista.
Laavakivi liitetään maan ja tulen elementteihin.
Jalokiviterapiassa laavakiveä käytetään tukoksien avaamiseen ja myrkkyjen poistamiseen elimistöstä.
Chakra:
 Juurichakra
 
 
Lapis latsuli
Voima:
 Auttaa näkemään ympäristön energiat ja olennot. Auttaa henkisen kehityksen kanssa ja parantaa kommunikaatiota ympäristön kanssa. Se yhdistää fyysisen ja henkimaailman, avaa kolmatta silmää, vahvistaa yhteyttä henkioppaisiin ja avaa mahdollisuuden laajempaan tietoisuuteen. Se on myös hyvä kivi unien kanssa työskentelyyn. Lapis avaa kurkkuchakraa ja voimistaa itseilmaisua. Se lisää itsevarmuutta ja rohkaisee sekä näkemään että ilmaisemaan oman totuuden selkeästi ja rehellisesti. Se myös auttaa pääsemään ujoudesta. Yhdessä muiden kivien kanssa käytettynä on tehokas chakrojen puhdistaja ja avaaja. Fyysisesti lapis latsuli tuo helpotusta päänsärkyyn, migreenin ja muihin kipuihin. Siitä on apua poskiontelo-, korva- ja silmätulehduksiin, minkä lisäksi sen sanotaan taistelevan infektioita vastaan ja alentavan kuumetta, sekä tuovan helpotusta unettomuuteen, huimaukseen ja masennukseen. Siitä on apua myös hengityselimistölle, kurkun alueen ongelmiin sekä äänihuulille. Lisäksi se liitetään hermostoon, aivolisäkkeeseen, kilpirauhaseen, kateenkorvaan, luuytimeen ja immuunipuolustukseen. Lapis on suojaava kivi, joka palauttaa negatiiviset energiat takaisin lähettäjälleen. Se antaa syvää rauhaa ja harmoniaa sekä lisää sisäistä ymmärrystä. Se vahvistaa rehellisyyttä ja objektiivisuutta sekä voimistaa myötätuntoa. Lisäksi se helpottaa stressiä tuomalla järjestystä sekä elämään että kiireiseen mieleen. Lapis latsuli on Jupiterin planeettakivi. Kiinalaisessa horoskoopissa lapis latsuli on Puhvelin voimakivi.
Chakra: Kurkkuchakra, kolmas silmä
 
 
Lepidoliitti, Lyijykiille
Voima:
 Lepidoliitti rauhoittaa yliaktiivista mieltä. Se toimii henkisellä tasolla, mutta rentouttaa myös fyysistä kehoa. Lepidoliittia voi kantaa kaulakoruna, jos on surullinen ja illalla sitä voi pitää otsalla, jos ajatukset eivät anna lepoa. Lepidoliitti on hyvä meditaatio ja mietiskely kivi, se huokuu mielenrauhaa, mutta se saa sydämen myös iloitsemaan. Lepidoliitti on hyvä kivi selittelevälle ihmiselle, se antaa sydämen tuntea sen mitä mieli yrittää järkeistää. Lepidoliitilla on jännitystä laukaisevia energioita.
Chakra: Juurichakra
 
 
Lumikvartsi, Maitokvartsi, Ukonkivi
Voima: Lumikvartsi puhdistaa tehokkaasti negatiivisuutta ajatuksista ja tunteista. Lumikvartsi nostaa värähtelytasoa, hoivaa ja virkistää murheellista mieltä. Se auttaa unohtamaan kärsimänsä pahan ja kääntämään uuden puhtaan sivun elämässä. Rentouttaa muutosten keskellä ja auttaa ottamaan uusia askeleita. Lapset ja nuoret pitävät tästä herkästä valkeasta kivestä. Lumikvartseja voi asetella vaikkapa ikkunalaudalle, sillä niiden vaikutus yltää koko huoneeseen ja auttaa näin koko perhettä. Lumikvartsi on kuin vettä tai jäätä. Sen värähtelyt tiivistyvät täydenkuun aikaan. Kuun aspektit saavat puhdistusta lumikvartsilta.
Chakra: Kruunuchakra
 
 
Lumihiutaleobsidiaani
Voima:
 Lumihiutale obsidiaani auttaa vapautumaan vihan ja inhon tunteista sekä kaavoista, joita et elämässäsi enää tarvitse. Se auttaa näkemään pimeydessä valoa ja lisää käyttäjän itseluottamusta. Auttaa näkemään kuka sisimmässään todella on. Lumihiutale obsidiaani on hyvä meditaatiokivi, joka puhdistaa energiajärjestelmää kehon, mielen ja tunteiden tasolla. Se on mustaa obsidiaania hieman pehmeämpi vaikutukseltaan, koska sen lumihiutaleet antavat energioiden vähän leijailla.
Chakra: Juurichakra, sakraalichakra, solar plexus
 
 
Mahonki Obsidiaani
Voima: Mahonki obsidiaani on maadoittava ja suojaava kivi. Se vahvistaa auraa. Mahonki obsidiaani sopii henkilölle, jolla on tapana pitää vihansa sisällään. Kivi purkaa negatiivisen energian pois ihmisestä ja sopii hyvin hoitavaksi kiveksi agressiivisille. Se imee kielteisyyttä myös ympäristöstään ja unisieppariin laitettuna se vähentää painajaisia ja karkoittaa pelot.
Chakra: Juurichakra, sakraalichakra, solar plexus
 
 
Malakiitti
Voima: Malakiitti on suojeleva ja turvaava voimakivi, etenkin pieniä lapsia kohtaan. Se suojaa myös pahoilta energioilta- ja hengiltä. Se tuo pintaan asioita sisältä ja pakottaa käsittelemään asiat. Malakiitissa on vahvistavia energioita, jotka tasapainottavat ja rauhoittavat koko kehoa ja hermostoa. Se on lempeä hoitaja keholle ja mielelle. Se hoitaa erityisesti sydäntä, ja auttaa rakastamaan ja hyväksymään itsensä ja muut. Se purkaa aurasta negatiivisia energioita, auttaa irti peloista ja syyllisyydestä. Malakiitti sopii erityisen hyvin unettomuuden hoitoon, ja se auttaa unien tulkitsemisessa ja meditaatiossa.
Chakra: Sydänchakra
 
 
Mookaite
Voima:
 Mookaite on suojeleva ja tyynnyttävä kivi. Se vahvistaa luovuutta ja itseluottamusta. Mookaite syventää meditaatiota ja uni tilaa. Se auttaa näkemään ympäröivän maailman uudella tavalla ja pitää sinut eteenpäin kulkiessasikin maadoittuneena. Mookaite vahvistaa ystävyyssuhteita ja kommunikaatiota, ja vähentää yksinäisyyden ja pelon tunteita.

Onyx on hyvä kivi keskittymiseen ja syvälliseen ajatteluun. Se auttaa kuulemaan omaa sisäistä ääntä. Onyx auttaa pysähtymään, silloin kun ollaan menossa liian lujaa väärään suuntaan. Se antaa voimia ja auttaa vaikeina aikoina. Onyx toimii energia lataajana ja lisää ympäristöön sulautumista, antaen itsevarmuutta ja oppimista. Se antaa kestävyyttä, nöyryyttä ja pelottomuutta kohdata karmallisia asioita. Onyx tuo vakavuutta, kohottaa moraalia ja opettaa hyväksymään kipeätkin asiat osana elämää. Se pitää kantajansa jalat maassa. 
 
 
Opaali
Voima: Opaalin henkeäsalpaavat sateenkaaren värit kohottavat opaalin kuningasten kiveksi. Opaali lisää tietoisuutta ja edistää ympäristön havainnoimmista. Se vahvistaa yksilön omia energioita. Opaali auttaa muistamaan edellisiä elämiä. Se lisää luovuutta ja edistää spontaanisuutta korostaen ihmisten omia piirteitä. Jos yrittää saada opaalin avulla itselleen jotain, on oltava ehdottoman rehellinen pyrkimyksissään. Vasta silloin saa pitää sen, mitä toivoi. Itsekkäästi käytettynä se voi tuoda helppoa rahaa, ja viedä ne moninkertaisesti. Kiinalaisessa horoskoopissa opaali on Käärmeen voimakivi.
Chakra: Kruunuchakra
 
 
Prehniitti
Voima: Prehniitti auttaa ihmistä löytämään oikean henkisen polun tässä elämässä. Se on rauhaa ja levollisuutta lisäävä kivi, joka rohkaisee kuuntelemaan hiljaisuutta. Prehniitti tukee visualisointia, meditaatiota ja ennustamista. Se syventää unia ja auttaa niiden muistamisessa. Prehniitti vahvistaa ja korostaa ystävyyttä ja tasapainottaa chakroja. Se antaa inspiraatiota kantajalleen. Prehniitti on hyvä kivi parantamaan parantajaa. Se auttaa päästämään irti tarpeettomiksi muuttuneista ajatuksista ja tunteista, ja näyttää ihmiselle miten maailma virtailee hänen ympärillään. Prehniitti liitetään arkkienkeli Rafaeliin.
Chakra: Sydänchakra, kolmas silmä
 
 
Rodokrosiitti, Mangaanisälpä, Inkaruusu
Voima: Rodokrosiitti tasapainottaa jin ja jang energioita, voimistaa intohimoa ja tukee seksuaalisuutta. Se antaa rohkeutta ja parantaa muistia. Rodokrosiitti helpottaa tunteita ja tunnekuohuja. Se auttaa pehmentämään ajatuksia ja niiden eroja. Rodokrosiitti hoitaa ja ehkäisee hermoromahdusta. Se edesauttaa lasten tervettä kehitystä. Rodokrosiitti on yksi sydänkeskuksen tärkeimmistä kivistä.
Chakra: Solar plexus, sydänchakra
 
 
Rodoniitti
Voima: Rodoniitti maadoittaa omaa energiaa ja vahvistaa henkisyyttä. Se hoitaa lempeästi universaalin rakkauden voimalla, sillä sen tehtävänä on opettaa antamaan rakkautta ja ottamaan sitä vastaan. Rodoniitti auttaa löytämään paikan epäitsekkäälle rakkaudelle, luonnolliselle myötätunnolle ja tunteelle, että välittää toisesta. Rodoniitti on hyvä kivi shamaaninaiselle. Rodoniitti on yksi sydänkeskuksen tärkeimmistä kivistä.
Chakra: Solar plexus, sydänchakra
 
 
Ruusukvartsi
Voima: Ruusukvartsi hoitaa sydämen haavoja ja on sydänkeskuksen kautta yhteudessä universaaliin rakkauteen - rakkauteen kaikkea olevaa kohtaan - kiviin, kasveihin, eläimiin, ihmisiin ja Korkeimpiin voimiin. Se parantaa itsetuntoa ja ihmisten välistä kanssakäymistä. Ruusukvartsi lohduttaa silloin, kun syvät huokaukset nousevat sydämestä ja kyyneleet vierivät poskille. Se hoivaa sydämen syvimmätkin haavat ja opettaa samalla anteeksiantoa, rakastamisen taitoa ja omasta itsestä huolehtimista. Ruusukvartsi tarjoaa tunteille vaaleanpunaisen huuhtelun, jossa ihminen puhdistuu vihasta, pelosta, syyllisyydestä, surusta, riittämättömyyden tunteista, mustasukkaisuudesta ja kaunasta. Se auttaa toipumaan lapsuusajan huonoista muistoista. Ruusukvartsi avaa kanavan luovuudelle ja laajentaa mielikuvitusta. Ruusukvartsi on yksi sydänkeskuksen tärkeimmistä kivistä.
Chakra: Sydänchakra
 
 
Ryoliitti
Voima:
 Ryoliitti tuo sielun luovuuden esiin. Se stimuloi muutosta ja tukee yksilön kehitystä.  Ryoliitti tasapainottaa tunteita ja vahvistaa oman arvon tunnetta ja itsekunnioitusta. Ryoliitti on suojeleva kivi. Se auttaa kausittaiseen masennukseen ja sillä on jännitystä laukaiseva vaikutus. Ryoliitti lisää kykyä rakastaa ja auttaa työstämään syvälle kätkettyä vihaa. Se stimuloi intohimoa, samalla maadottaen. Ryoliitti auttaa kehittämään suvaitsevaisuutta ja anteeksiantavaisuutta. Ryoliitti auttaa tasaamaan fyysis-eteerisen energiakehon ja astraali energiakehon (tunteet) linjat. Ryoliitti kohottaa vastustuskykyä ja sillä on ikääntymistä hidastavia ominaisuuksia. Ryoliitti on magmakivi jota esiintyy tulivuorissa.
Chakra: Solar plexus, kolmas silmä
 
 
Sammalakaatti
Voima:
 Sammalakaatti on maa-elementin energioihin liittyvä kivi, joka luo yhteyttä luontoon sekä auttaa rauhoittumaan ja rentoutumaan. Sammalakaatti auttaa elämään tässä hetkessä. Se on tasapainottava kivi joka selkeyttää ja virkistää ja vetää liialliseen uneksimiseen taipuvaista mieltä takaisin maan pinnalle, ja toisaalta avaa liian konkreettisen ihmisen mieltä luovuudelle ja inspiraatiolle. Sammalakaatti vetää puoleensa vaurautta.
Chakra: Sydänchakra
 
 
Sininen pitsiakaatti
Voima:
 Sininen pitsiakaatti vahvistaa tasapainoa ja vakauttaa tunne-elämää. Se on hyvin lempeä ja tyynnyttävä kivi. Sininen pitsiakaatti kohottaa ihmisen korkeammalle henkiselle tasolle. Se tehostaa kommunikaatiota kaikilla tasoilla, erityisesti henkisiin asioihin liittyen. Se auttaa virittäytymään Reikin kaltaisten henkisten energioiden tasolle. Fyysisellä tasolla se on hyväksi näköaistille, puheelle, kynsille ja haimalle.
Chakra: Kurkkuchakra
 
 
Sitriini
Voima:
 Sitriini on hyvän olon kivi, joka tuo runsautta kaikilla tasoilla. Se auttaa sekä valintojen ja päätösten teossa, niin myös ongelmien ratkaisussa. Sitriini vahvistaa itseluottamusta ja kohottaa tietoisuuden tasoa. Sitriini auttaa poistamaan tunneperäisiä kuona-aineita ja tarjoaa siten mahdollisuuden uusille aluille.
Chakra: Solar plexus
 
 
Sodaliitti
Voima: Sodaliitti vahvistaa itsetuntoa, havaintokykyä, kestävyyttä ja luovaa ilmaisua. Sodaliitti auttaa näkemään enneunia. Kun tuntuu siltä, että jalat ovat liian tiukasti maassa kiinni ja tekisi mieli nähdä asiat vähän laajemmin ja syvällisemmin, sodaliitti on sopiva kivi tähän työhön. Se on yksi maadoittuneimmista kolmannen silmän avaajista. Sodaliitti avaa kolmannen silmän kautta intuitiivisen näkemyksen asioihin, jotka tuntuvat lukkiutuvan omaan vanhaan ajatuskaavaansa. Sodaliitti auttaa hoitamaan unettomuutta, mielenterveysongelmia ja autismia. Se rauhoittaa ylivilkkaan ensin ajattelemaan ja suunnittelemaan, ja vasta sitten toimimaan. Sodaliitti ei ole aktiivinen kivi, vaan ennemminkin passiivinen puollustaja. Sillä on myös viilentävä vaikutus.
Chakra: Kolmas silmä
 
 
Tiikerinsilmä
Voima: Tiikerinsilmä on fyysinen suojelija. Se antaa rohkeutta ja tyyneyttä elämän vastoinkäymisistä selviytymiseen. Tiikerinsilmä tukee intuitiota ja tasapainoittaa jin ja jang energiat. Se lisää myös itseluottamusta ja vapauttaa stressistä. Tiikerinsilmällä on maadoittavia ominaisuuksia, joten siitä on apua kaukoparantamisessa. Tiikerinsilmä karkoittaa estot, sisäänpäinkääntyneisyyden, pelon, suvaitsemattomuuden, kielteisyyden ja ennakkoluulot. Tiikerinsilmän energiat liikkuvat vaakatasossa, mutta solar plexukselle laitettuna sen värähtelyt liikkuvat pystysuunnassa vetäen alas korkeampia totuuksia. Tiikerinsilmällä on myös vahvistettu luulottelijoita ja epäilijöitä. Kiinalaisessa horoskoopissa tiikerinsilmä on Apinan voimakivi.
Chakra: Solar plexus
 
 
Turkoosi
Voima: Turkoosin herkät sinivärähtelyt avaavat kurkkuchakraa ja tukevat kommunikaatiota erityisesti luovaan ilmaisuun ja puheiden pitämiseen liittyen. Se puhdistaa elimistöä ja rauhoittaa henkisesti. Se suojelee pahoilta energioilta ja hengiltä. Meditaatiossa se maadoittaa huippukokemuksia. Turkoosi vahvistaa yhteyttä henkimaailmaan, tukee kaikkia henkisiä kykyjä ja lisää viisautta. Turkoosi helpottaa astraalimatkojen tekemistä. Se auttaa inspiraation löytämisessä ja innostaa uusiin asioihin. Turkoosin värähtelyt ovat Kuun, Veenuksen ja kuunsolmujen transiittien aikaan voimakkaimmillaan. Turkoosi voi suoda vaurautta ja pelionnea niille, joilla rehellisyys, vaatimattomuus ja antamisenilo ovat hyveitä. Turkoosi on erityisesti intiaanien käyttämä pyhä kivi. Se suojasi pahalta silmältä ja varjeli ratsastajia vaaratilanteilta. Se oli avuksi myös silloin, kun jouduttiin leikkaamaan ja ompelemaan haavoittunutta. Turkoosin rauhoittavat ja viileät värähtelyt sopivat hyvin rauhattomalle toipilaalle tai ylivilkkaalle lapselle. Turkoosi lievittää matkapahoinvointia ja lentopelkoa.
Chakra: Kurkkuchakra
 
 
Unakiitti, Sammalgraniitti
Voima: Unakiitti vaikuttaa sydänkeskukseen lievittämällä surua. Sydänsuruissa voi valossa latautuneen unakiitin asettaa sydämmelleen ja vaikka nukahtaa. Unakiitti auttaa herkistymään ja kuuntelemaan sydäntä. Se yhdistää juurichakran ja sydänchakran toisiinsa, jolloin ihmisen on mahdollista edetä 'sydämestään käsin'. Parannettaessa käytä sydämeen. Unakiitti tasapainottaa tunteita ja jin ja jang energioita. Unakiitti helpottaa menneiden elämien muistamista ja sairauksien taustalla piilevien syiden hahmottamista.
Chakra: Juurichakra, sydänchakra
 
 
Vuorikristalli, Kirkas Kvartsi
Voima: Vuorikristalli kanavoi kaikenlaista energiaa, joten sitä voidaan käyttää kaikkien ongelmien hoitamisessa, ilmenivätpä ne sitten kehon, mielen, tunteiden tai sisäisen olemuksen tasolla. Se korjaa, puhdistaa ja vahvistaa auraa. Se myös suurentaa auran kenttää n. 90 - 120 cm: llä. Vuorikristalli pystyy välittämään kaikkia spektrin väritaajuuksia. Se on suojaava kivi joka edistää oman henkisyyden kasvua ja tehostaa muiden energiakivien vaikutusta. Toimii myös parantajana ja puhdistajana. Vuorikristalli on hyvä meditaatiokivi, joka auttaa keskittymisessä.
Chakra: Sopii kaikkiin chakroihin.